هدف یادگیری مدل، استخراج مدل رفتاری یک سیستم (جعبه سیاه) از طریق مشاهده خروجیهای سیستم به ورودیهای دادهشده است. طراحی الگوریتمهای کارا برای یادگیری مدل یک صورت مسئله پژوهشی بنیادین است که سالهای متمادی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. زمینه پژوهشی مورد تمرکز ما، طراحی الگوریتمهای یادگیری مدل برای خطوط محصول نرمافزار است. یک خط محصول نرمافزار به مجموعهای از اطلاق میشود که دارای ویژگیهای مشترک زیاد (و نقاط تفاوت تعریفشده) هستند. حجم عظیمی از نرمافزارهای استفادهشده در محصولات صنعتی (خودروها، لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، ...) از این نوع هستند. هدف این پژوهش یافتن روشهایی برای یادگیری اعضای یک خانواده نرمافزار است طوری که بتوان از شباهتهای بین محصولات استفاده کرد تا هزینه یادگیری مدل تمام محصولات از مجموع هزینه یادگیری تکتک آنها کمتر باشد.
chevron_left مرتبط با این زمینه، موضوعات دیگری برای پژوهش در مقاطع مختلف قابل تعریف است که در صورت تمایل میتوانید برای صحبت درباره آنها از طریق پست الکترونیک با من تماس بگیرید.
ارائه مقاله کنفرانس SPLC'22 توسط
دکتر محمدرضا موسوی و شقایق توسلی
سرویسهای نرمافزاری با قابلیت بالا، مثلاً سیستمهای پردازش تراکنش، معمولا نیاز دارند طیفی از ویژگیهای کیفیت را ارضاء کنند، مثل کارایی، دسترسپذیری و مقیاسپذیری. به این منظور، عموماً منطق دامنه آنها توسط حجم قابل توجهی از کدهای غیر منطق دامنه گسترش مییابد که در قالب چارچوبها، کتابخانهها و کدهایی که تیم توسعه نوشته محقق میشوند. این کدها لزوماً همیشه به شکل واضحی از منطق دامنه جدا نمیشوند. این موضوع باعث میشود تولید خودکار آزمون با روشهای ساختاری (هدایت شده با معیارهای پوشش کد) در عمل ممکن نباشد. در این تحقیق، به یک روش جعبهسیاه مبتنی بر توصیف پرداخته میشود که طی آن کارکرد سیستم توسط یک زبان تابعی (مثل هسکل) مدل میشود و بر مبنای آن آزمایهها به طور خودکار تولید میشوند. روش پیشنهادی بهکارگیری روشهای مکاشفهای (مثل الگوریتم ژنتیک) برای تولید آزمایهها است طوری که پوشش توصیف را بیشینه کنند. به علاوه، توصیف تابعی نقش پیشگوی آزمون را ایفا میکند که میتواند سطح اطمینان از صحت عملکرد سیستم را بسیار بالا ببرد. پیادهسازیهای اولیه این ایده نشان میدهند این کار در عمل قابل استفاده است و بهکارگیری آن در پروژههای صنعتی توانسته با هزینهای نسبتاً پایین خطاهایی از سیستم را کشف کند که در آزمونهای نوشتهشده توسط توسعهدهندگان آشکار نشده بودند.
شمای کلی مؤلفههای این روش را به همراه تعدادی از سؤالهای پژوهش در نمودار زیر ملاحظه مینمایید.
ویدیو ارائه در کنفرانس FSEN'21
دانشجویانی که علاقهمند به اخذ پروژه کارشناسی ارشد با من هستند، ابتدا نگاهی به زمینههای پژوهشی مورد تمرکز بیندازند تا اطلاعی کلی از موضوعاتی که در آنها پروژه پژوهشی فعال دارم به دست آوردند. در صورتی که به زمینههای کلی علاقهمند هستید لطفاً در چارچوب زمانی اعلامشده توسط گروه نرمافزار از طریق ایمیل تمایل خود را به اخذ پروژه کارشناسی ارشد اعلام نمایید. در صورتی که ظرفیت راهنمایی دانشجوی جدید را داشته باشم (هم از نظر ظرفیت رسمی دانشکده و هم از نظر مسئولیتهای جاری)، وقتی برای مصاحبه با شما ترتیب داده میشود تا درباره موضوع و شرایط اجرای پروژه صحبت کنیم. در صورتی که توافق حاصل شد، لازم است در جلسات هفتگی که به طور منظم برنامهریزی خواهد شد شرکت کنید و ضمن ارائه گزارش پیشرفت، برنامهریزی برای فعالیتهای هفته بعدی را انجام دهیم. سایر تشریفات مطابق روالهای دانشکده انجام خواهد شد.
معرفی زمینه یادگیری مدل خطوط محصول نرمافزار
یادگیری تطبیقی مدل برای خط محصولهای نرمافزار
۱۴۰۱ -
تولید خودکار آزمایه بر مبنای توصیف تابعی
۱۴۰۰ -
مدلسازی و تحلیل صوری پروتکلهای سیستم رانندگی خودکار متصل
راهنمایی مشترک با دکتر مرجان سیرجانی
۱۴۰۰ -
حفظ حریم خصوصی داده با استفاده از سیاستهای مبتنی بر مقصود در سیستمهای اکتور
راهنمایی مشترک با دکتر فاطمه قاسمی
۱۳۹۷ -
تحلیل ویژگیهای مبتنی بر رویداد در زمان اجرا در سیستمهای توزیعشده ناهمگام
راهنمایی مشترک با دکتر فاطمه قاسمی
۱۳۹۷ - ۱۴۰۱
schoolدرستییابی ویژگیهای مبتنی بر قابلیت دید برای رباتهای متحرک
۱۳۹۴ - ۱۳۹۹
schoolمدلسازی، درستییابی و تحلیل سیتمهای مبتنی بر مدل اکتور زمانی
راهنمایی مشترک با دکتر مرجان سیرجانی
۱۳۹۱ - ۱۳۹۵
schoolمدلسازی صوری و وارسی خطوط محصول نرمافزار
۱۳۸۹ - ۱۳۹۲
schoolمهدی خرسند
تولید خودکار آزمایه برای سامانهّای پردازش تراکنشهای مالی بر مبنای روش آزمون تصادفی تطبیقی
محمدحسین عبدی
مدلسازی و درستی سنجی سناریوهای خرابی و ترمیم در سیستم های توزیع شده
علیرضا قهارپور
توسعه منطق مبتنی بر رخداد برای وارسی مدل ربکای زمانی
راهنمایی مشترک با دکتر احسان خامسپناه
هادی صفری
مدلسازی منطق پردازش تراکنش با زبانهای تابعی
تحت حمایت شرکت رادین بورس
مریم عزتی
تولید خودکار دادههای آزمون برای منطق دامنه شیءگرا
علی حبیبی
آزمون مبتنی بر مدل نرمافزارهای نهفته صنعتی بر اساس توصیف مبتنی بر قاعده
تحت حمایت شرکت کروز
برای مشاهده فهرست بهروز انتشارات پژوهشی لطفاً به پروفایل گوگل اسکالر مراجعه نمایید.
در صورتی که متن بعضی مقالات قابل دسترسی نبود، برای دریافت آن از طریق ایمیل من را مطلع نمایید.